باز این چه شورش است که در خلق عالم است؟
بسیار بر شهادتش اقامه ی عزا کرده ایم، بر مصائب حضرت ثاراله و اصحابش گریسته ایم و برسر و سینه زده ایم.
اما از خود می پرسم چقدر پای منابر عزایش نشسته ام؟ یا چند صفحه کتاب در خصوص زندگی اش؛ هدفش، راهشان؛ و کلامش خوانده ام ؟
از خودش خجالت می کشم که به جای باز این چه شورش است اگر بگویند شعورت را نسبت به امام(علیه السلام) و اصحابش را بگو هیچ مقتلی یا تاریخ و مکان دقیقی غیر از دهم محرم 61 ه.ق و مکانی به نام نینوا نمی شناسم! و تعداد شهدایی که از این واقعه می توانم نام ببرم به اندازه انگشتان 2 دست نیست!
بعضی وقت ها مشهور بودن مداح باعث شده از شهری به شهری بروم! اما سخنران محقق و واعظی بصیر برای انتخاب خیمه ی عزا مد نظرم نبوده است. اوضاع مسجد و تکیه و حسینیه نزدیک به محل سکونتم برایم مهم نبوده است! چون با کسی از آن هیئت کدورت داشته ام یا علامت هیئتشان را کوچک دیده ام یا کمیت یا کیفیت افراد حاظر در هیئت را کم دیده ام!!
نمی دانم در عزاخانه ی شما سنت بدین منوال است یا نه اما من بسیار دیده ام که مراسم عزا با زیارت عاشورا آغاز می شود سپس سخنرانی و وعظ عالم دینی است و در انتها ذکر مصیبت می شود و تراکم جمعیت نیز به ترتیب با اینکه به نیمه شب شرعی نزدیک می شویم اضافه می شود!
بگذریم ...
کتاب های زیادی در خصوص قیام امام حسین (علیه السلام) نوشته شده است که چند عنوان که کمتر به آنها رجوع می شود را معرفی می کنیم*:
1-کتابی جامع و مستند از وقایعه اتفاقی حادثه و تاریخ نگاری کم نظیر از نام همراهان موقف ها،شهدا، پیش از واقعه و حین حرب و بعد از حرب به نام "راه عاشورائیان محرم 61 قمری" است مولف این کتاب مهندس عبدالحسین سیف الهی از نشر چهارباغ اصفهان.
2-همیشه نام کتاب وزین "حماسه ی حسینی" شهید مطهری را شنیده ایم اما نگارنده یک جلد آن را نصفه و نیمه خوانده و جلد دوم را تنها تورق کرده پس رطب خورده منع دیگران نمی کند!!
3- اما در آثار دیگر شهید مطهری نیز مباحثی در خصوص این قیام وجود دارد که اگر وقت مطالعه کتاب حماسه حسینی را نداشتید حتما به آنها رجوع کنید برای مثال در "ده گفتار" که در واقع ده مقاله از ایشان می باشد که در زمان حیات شهید مطهری به صورت کتاب منتشر شده است در مقاله ی خطابه و منبر(2) مباحث ژرفی در خصوص قیام وجود دارد.
و همچنین در کتاب "پانزده گفتار" در مبحث لزوم تعظیم شعائر اسلامی (1و2) و نقش حادثه ی کربلا در تحول تاریخ اسلامی(1و2) و ایضا در کتاب"سیری در سیره ائمه اطهار" در مقدمه کتاب، مفاهیمی کوتاه و مختصر، مکفی و غنی وجود دارد.
* کتابهایی را که خودم هم نخوانده ام و حتی تورق هم نکرده ام! اما از اهل کتاب شنیده ام عالی اند را جدا آورده ام:
مقتل "لهوف" اثر سید بن طاووس، "آذرخشی از کربلا" از علامه مصباح یزدی ، "قیام امام حسین(علیه السلام)" از سید جعفر شهیدی، "وارثان عاشورا" از عین –صاد، "حسین عقل سرخ" از رحیم پورازغدی و...
باشد شورمان با شعور و شعورمان با شور باشد.
نیازمند به دعای شما